Mass Appeal

Verhoogt de atletische prestatie 

Versnelt energie herstel en helpt spiervermoeidheid te reduceren

Ondersteunt ATP regeneratie

Mass Appeal™ is een synergetische combinatie van creatine monohydraat, vertakte kettingaminozuren (BCAA's) en vanadylsulfaat, en dient ter verbetering van de atletische prestatie door het vergroten van spiermassa. 

Creatine monohydraat speelt een belangrijke rol bij het energietransport binnen de spiercellen en bij de productie van adenosine trifosfaat (ATP: een stof die betrokken is bij de opslag en omzetting van energie in de cellen). Wanneer creatine een verzadigingsniveau in de spier bereikt, veroorzaakt het een volumevergrotend en heilzaam effect omdat het de spiercellen dwingt tot opname van lichaamsvocht. Dit bevordert een directe vergroting in spieromvang. Bovendien verbetert creatine de voortdurende aanwas van spiermassa doordat deze versneld wordt aangezet tot productie van nieuwe proteïne. Creatine vertraagt ook de destructieve afbraak van spiercellen tijdens het trainen een aanvullend voordeel voor elke atleet die hoopt spierkracht én -omvang te behouden. Het is gebleken dat atleten die creatine monohydraat gebruiken, in staat zijn zwaarder en langer te trainen, terwijl een opmerkelijke vermindering van spierpijn, vaak het gevolg van intens trainen, wordt ondervonden. 

Een belangrijke factor in de Mass Appeal™ formule zijn de eerder genoemde vertakte kettingaminozuren (BCAA’s): L-leucine, L-valine en L-isoleucine. Deze componenten zijn van vitaal belang bij het spiergroeiproces. BCAA’s zijn aanwezig in alle spiercellen en proteïnen en bevorderen proteïnesynthese, een integraal onderdeel van het spiergroeiproces. Wanneer een dieet onvoldoende van deze BCAA’s bevat, wordt spierproteïne afgebroken tot individuele aminozuren die op hun beurt een rol spelen bij andere essentiële stofwisselingsreacties in het lichaam. Dit berooft de spier van de hoognodige proteïne en belemmert een goede spierontwikkeling.

Aanvullende ingrediënten zoals vanadylsulfaat en inosine zijn eveneens belangrijk voor de ontwikkeling van spierweefsel. Vanadylsulfaat bevordert de vetstofwisseling zodat meer energie beschikbaar kan komen bij het trainen. Tevens vergroot het de bloedtoevoer en daarmee de toevoer van voeding naar de spiercellen, wat gunstig is voor de spiergroei. Inosine verhoogt de affiniteit van hemoglobine, in de rode bloedcellen, voor zuurstof met als gevolg dat zuurstofrijker bloed via de longen beschikbaar komt voor de spieren.